Goede doelen

In 2021 gaan wij als Stichting Kerststad Helmond speelgoed en kinderboeken inzamelen voor de Stichting Speel je mee.

Het gaat hierbij om:

- Nieuw speelgoed voor kinderen met de leeftijd van 0-12 jaar;
- Goed bruikbaar, gebruikt en compleet speelgoed, voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar;

Hierbij kun je denken aan bouwpakketten, experimentdozen, knutselspullen, poppen, gezelschapspellen, sierraden, educatief speelgoed, rugzakken, tassen, leesboeken, baby speelgoed, buitenspeelgoed, auto’s ,  etc, etc.

In de Elzaspassage kun je tijdens de openingstijden van de de knutselkamer van de kerstman speelgoed en kinderboeken inleveren, welke uiteindelijk beschikbaar gesteld worden aan de Stichting Speel je mee.

Ieder kind dat iets inlevert krijgt een heus certificaat van de kerstman als blijk van waardering!

Het speelgoed en de boeken dienen natuurlijk wel schoon en compleet te zijn.

De Stichting Speel je Mee 

Het is niet altijd zichtbaar, maar in Nederland leven veel mensen in armoede. Ook in Helmond wonen gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Deze gezinnen beschikken vaak niet over goede huisvesting, genoeg eten en kleding.

Vaak is er geen geld om een speciale gelegenheid zoals een communie, het behalen van een zwemdiploma, verjaardag, suikerfeest, sinterklaas- of kerstfeest te vieren zoals ze dat graag zouden willen. Het krijgen van een cadeau voor de (klein)kinderen van deze gezinnen is helaas niet vanzelfsprekend.

Stichting Speel je mee vindt dat ieder (klein)kind het verdient om een feestje te kunnen vieren en daar hoort natuurlijk een cadeautje bij! En ook al is speelgoed geen eerste levensbehoefte, voor de ontwikkeling van een kind is speelgoed heel belangrijk. Wij ondersteunen (groot)ouders met financiële moeilijkheden, na doorverwijzing, met het geven van een cadeautje voor hun (klein)kinderen tot en met 12 jaar.

Stichting Speel je mee
Groet en ontmoetplein
Evertsenstraat 19 Helmond