« Aanvullende maatregelen Bezoek Kersthuis»

Gepubliceerd op 30-11-2021

Vanaf woensdag 8 december 2021 kunnen wij het Huis van de Kerstman in de Elzas Passage openen.  Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Natuurlijk willen en kunnen we dit alleen doen als we alle richtlijnen in acht kunnen nemen die op dit moment gelden.  Dat vraagt het nodige van ons, maar natuurlijk ook van de bezoekers. 

Het Huis van de Kerstman is een zogenaamde doorstroomlokatie. Samen met de gemeente Helmond hebben we gekeken welke maatregelen we moeten nemen. Hieronder staan de regels/verplichtingen die voor u als bezoeker gelden:

  • Registratieplicht voor alle bezoekers bij de ingang van het Huis van de Kerstman
  • gezondheidscheck (er wordt bij de ingang gevraagd of u gezondheidsklachten heeft)
  • coronatoegangsbewijs met id bewijs  (vanaf 13 jaar, vanaf 14 jaar met ID bewijs)
  • mondmasker (is overigens in de gehele Elzas Passage al verplicht)
  • 1,5 meter afstand bewaren (algemene maatregel)

Daarnaast gaan we ervan uit dat u ook de overige basisregels hanteert.

Er is in het Huis van de kerstman een eenrichtingsroute die gevolgd moet worden. Op deze wijze ontmoet je geen andere groepen. Daarnaast kunnen we maar kleine groepjes tegelijk binnenlaten, waardoor je mogelijk langer moet wachten.

Volledigheidshalve wijzen wij de bezoekers erop dat de 1,5 meter maatregel uiteraard ook geldt voor de (eventuele) wachtrij die in de Elzas passage zou kunnen ontstaan.  Wanneer er een lange rij wachtenden staat verzoeken wij u om op een ander moment terug te komen.

Helaas zijn er door de maatregelen minder figuranten in het Huis van de Kerstman aanwezig dan wij gehoopt hadden. Ook de openingstijden hebben wij aangepast.

Tijdens het evenement kunnen de maatregelen nog verder aangescherpt worden of afgeschaald worden. Wij houden u via de website, facebook en ter plaatse u op de hoogte van de geldende regels.

We hopen uiteraard op uw begrip en medewerking, zodat we niet tussentijds onze deuren hoeven/moeten sluiten.

Knutselkamer

Helaas hebben we moeten besluiten om de verschillende geplande activiteiten in de knutselkamer voor dit jaar te annuleren.

Bij de knutselkamer kun je nog wel terecht voor:

  • Afgeven gebruikt speelgoed en kinderleesboeken voor de Stichting Speel je mee
  • Ophalen en inleveren van wenskaarten voor de wensboom die op de Markt staat
  • verlanglijstjes en kleurplaten ophalen en inleveren voor kinderen tot 12 jaar
kerststad-helmond-1638294682.jpg